top of page
branding_wandbekleding_furore.png

WE LOVE KORFBAL

Korfbalvereniging Furore is dé korfbalvereniging voor Zaanstreek Noord: Krommenie, Wormerveer, Assendelft en Omstreken. Een korfbalvereniging voor leden met ambitie in de wedstrijdsport. Samen met Furore ontwikkelde Beeldmacht een sfeervol ruimtelijk ontwerp dat de huisstijl kleuren  van de club vertegenwoordigd. De wand bevindt zich in het nieuw gebouwde kantine en brengt bij binnenkomst de clubsfeer naar de bezoekers.

Het design is opgebouwd uit verschillende elementen met verschillende technieken. We beginnen met de korfbal. De bal hebben wij 3D gevisualiseerd met het logo van Furore erin verwerkt. Daarnaast hebben we een strakke illustratie gemaakt die opgebouwd is in lijnwerk (vector) met volle kleurvullingen.

korfbal_design.png
Ball_Wireframe.png

Korfbal 3D Modelling

Het modelleerproces gaat altijd uit van een basis mathematische vorm, zoals een kubus, bol, platvlak, cilinder, pijp, etc. Voor een bal begin je uiteraard met een bol (sphere). Een polygon-model bestaat uit vlakken (faces), randen (edges) en punten (vertices). 

Door de vertices of edges in 3D space te verplaatsen kun je dus de vorm van de oorspronkelijke bol veranderen, net zolang tot het polygon model (of geometry mesh) de juiste vorm heeft. 

Texture Mapping

Als het model klaar is gaan we het kenmerkende eigenschappen geven door het te texturen met een vóórgedefinieerd materiaal. Een material zegt veel meer over het te renderen object dan alleen de kleur. Al deze eigenschappen worden gedefinieerd in aparte texture maps. Een texture map beschrijft in visuele vorm hoe een object reageert op licht. Dit is essentieel omdat het uiteindelijke plaatje wordt gerenderd.

Ball_Glay_WireFrame.png
Ball_Glay.png

Lighting and Rendering

Zoals je hiernaast kunt zien in het pre-render plaatje heb we de lichtobjecten in de scene toegevoegd die fungeren als spotlight. Om de lichtval wat interessanter te maken plaatsen we de lichten nooit direct boven het model. Hierbij wordt uitgegaan van een 2- of 3-point light setup. Dit geeft een natuurlijke belichting en interessante schaduwval.

 

Tijd om een de definitieve render te starten!

branding_wandbekleding_furore.png

ready for

print!

3D visualisatie voor digitaal printwerk

ILLUSTRATIE 'WE LOVE KORFBAL'

Beeldmacht ontwikkelde deze illustratie die de sfeer en kracht van de sport uitstraalt.

In samenhang met de 3D visual van de bal, maakt dit ontwerp zeer uniek en sterk.

FuroreBeeld_CMYK_100pc_150dpi_uitsnede.p
bottom of page